Téma: Lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét árakkal kapcsolatos cikkek, információk

A lézeres szemműtétekkel foglalkozó klinikák között nehéz lehet a döntés laikusként. Bejegyzéseink segítségével a megfelelő döntés meghozásához nyújtunk segítséget, elsősorban a magyarországi lézerkezelések árainak megvizsgálásával, de röviden foglalkozunk a lézeres szemműtétek árainak külföldi alakulásával is.

A lézeres szemműtétek összehasonlítása

A lézerkezeléseket nem csak árak alapján, hanem egyéb más szempontok szerint is össze lehet hasonlítani. Ezek a szempontok pl.: az egyes lézeres kezelések típusai, jellegzetességei; a műszaki tartalom; vagy az orvosi munka minősége, megbízhatósága. Aki felelősségteljes döntést akar hozni, annak célszerű minél több klinikát és szeműtét típust összehasonlítani. Bejegyzéseink segítenek kiszűrni a marketing szövegek közül a valóban értékes információkat.

2021 Új év, régi árak a lézeres szemműtét piacon

A 2021-es év gazdasági visszaesése úgy tűnik nem kíméli a lézeres szemműtétet végző klinikákat sem. Az áremelések általában januárban történnek, ami ebben az évben eddig legalábbis elmaradt. Ennek más oka nem nagyon lehet, mint hogy a csökkenő forgalom nem teszi lehetővé a lézerklinikák számára még az infláció követő áremelést sem. Felhőtlenül örülhetnénk a változatlan áraknak a jelentős infláció ellenére, azonban ezt most egyre nagyobb óvatossággal kell kezeljük.

A legújabb lézer a magyar lézeres szemműtét piacon

Nehéz lehet a lézeres szemműtét piacon piacvezetőnek lenni. Néha olyan döntésekbe is belekényszerül a vezető cég, aminek gazdaságilag kevés értelme van.

A Sasszemklinika is eddig bírta, hogy a Budai Szemészeti Központnak magasabb típusszámú lézere van, mint nekik. A Sasszemklinika egy 500-as Schwind lézerrel és egy Wavelight lézerrel dolgozott, mindkettő kiváló lézer a maga nemében. Mégis minden áron szükségét érezték egy műszakilag vagy orvosilag nagyon nehezen indokolható upgrade-nek mert a Budai Szemészet lézere 1000-es sorozat számot viselt.

Lézeres szemműtét helyett szemcsepp? Mire /nem/ jó a CleanVision?

Az internet tele van csodálatos gyógyulást ígérő készítményekkel. Hajnövesztők, potencianövelők és minden betegség ellen hatásos gyógyszerek kaphatóak hatalmas mennyiségben.  Sajnos úgy tűnik van is erre kereslet, hiszen egyébként nem működnének ezek az oldalak. 

Teljesen új jelenség azonban, hogy a csalók működő intézmények körüli botrány keltésével igyekeznek fórumot találni a hamis gyógyszerekkel kapcsolatos híreknek.  

Melyik FEMTO lézeres szemműtét a legjobb választás?

Minden budapesti lézerklinika előállt egy fantázianévvel a saját FEMTO műtétére. Nézzük, mit tudnak ezek a lézeres szemműtétek!

Minden FEMTO műtét védőlebeny alatt végzett, két lézeres, biztonságos kezelés. Ebben alig van különbség a kínált eljárások között.

A skála egyik végén a Budai Szemészet által kínált Z Femto 7D lézeres szemműtét. A skála másik végén a Focus Medical Visumax lézeres szemműtétje, utóbbi nem való ebbe az összehasonlításba, mivel az már egy következő generációs FEMTO lézerrel történik, az ára is magasabb.

Miért hazudik a marketing a lézeres szemműtét kapcsán?

Miért hazudik a marketing a lézeres szemműtét kapcsán?Részletesen leírtam, hogyan téveszti meg az egyik budapesti klinika a vásárlóit egy modern, XXI.

2019 Új lézeres szemműtétek?

2019 Új lézeres szemműtétek?Milyen új eljárásokkal jelentkeztek a lézerklinikák 2019-ben, és megéri-e ezeket választani?

Lézeres szemműtét: Megéri az árát? 

A lézeres szemműtét ára viszonylag magas, ha az átlagos magyar nettó fizetéshez hasonlítjuk. A lézeres szemműtét tehát drága beavatkozás, különösen ha azt vizsgáljuk, mennyi pénzt kell egyszerre, vagy akár részletre kifizetnünk annak érdekében, hogy egy életre megszabaduljunk a szemüveg, vagy a kontaktlencse viselés hátrányaitól és költségeitől. Ha a legkorszerűbb lézeres szemműtétek valamelyikéből akarunk választani valamelyik nagyobb budapesti klinikán, akkor nagyságrendileg fél millió Forint az ár.

Lézeres szemműtét, régi és új lézerek

Lézeres szemműtét, régi és új lézerekA lézeres szemműtét eredménye szempontjából mennyire fontos az, hogy minél modernebb lézerrel történjen a beavatkozás?

Biztos, hogy az új szemészeti lézerek jobb eredményt adnak, mint a régiek?

Sose tudod meg, hogy dönthettél volna sokkal jobban is a lézeres szemműtét kiválasztásakor

Sose tudod meg, hogy dönthettél volna sokkal jobban is a lézeres szemműtét kiválasztásakorA lézeres szemműtét tipikusan egyszeri vásárlás. Az ember kiválaszt egy klinikát, odamegy, elvégezeti a műtétet és a műtét után szembesül az eredménnyel.

A lézeres szemműtét a magyar piacon

Milyen jellegzetességei vannak a magyar piacnak a lézeres szemműtét elterjedése, árainak alakulása szempontjából?

Magyarországon a lézeres szemműtét a kilencvenes évek közepén vált elérhetővé. Úttörő szerepe volt a lézeres szemműtétek bevezetésében a Semmelweis Egyetemnek. Az egyetem, mint afféle állami intézmény ugyan TB támogatás nélkül végezte a beavatkozásokat, a lézeres szemműtét fizetős volt, de se marketing, se reklám nem kísérte a tevékenységét.

Oldalak