Lézeres szemműtét, kinek fáj az igazság?

Ha az ember arra vállalkozik, hogy tesz valamilyen összehasonlítást autók, telefonok, pártok, ideológiák, vagy akár a lézeres szemműtét végzésére szakosodott klinikák között előbb-utóbb haragosokra tesz szert.

Azok, akik nem értenek egyet a leírt véleménnyel, harcos támadásba lendülnek. Általában azok a leghangosabbak, akik a legjobban találva érzik magukat és eget-földet megmozgatnak annak érdekében, hogy elhallgattassák a kritikusokat.

Úgy tűnik ,én is kiérdemeltem egy komolyabb támadást. Jogosan, hiszen leírtam többek között, hogy nem minden lézerklinika nyújt egyforma szolgáltatást. van olyan, aki a műszaki tartalom vonatkozásában előre kerül és van olyan, aki hátra. Ezek tények. A tények pedig makacs dolgok, nem nagyon érdemes vitatkozni rajtuk. Hogy egy klinikának milyen típusú, korú lézere van, vagy, hogy a forgalma hogy aránylik a többi lézeres szemműtét végzésére szakosodott klinikához eléggé objektív adat. Az adatok nyilvánosak az információ könnyen megszerezhető. Az ebből és az egyéb tényekből levonható következtetések viszont teljesen szubjektívek, az én legjobb tudásom szerinti következtetések. De mivel nincs a zsebemben a bölcsek köve, elvileg az is lehet, hogy minden következtetésemben tévedek a lézeres szemműtét vonatkozásában.

Tévedhetek abban, hogy a modernebb, újabb lézerekkel jobb eredményeket lehet elérni.

Tévedhetek abban, hogy a nagyobb forgalmú klinikáknak jobb lehetőségeik vannak új műszerek vásárlására, nagy tudású és tapasztalatú orvosok foglalkoztatására.

Tévedhetek abban, hogy érdemes a Facebook oldalakon objektív véleményeket elolvasni, vagy független szemorvost megkérdezni a klinika és a lézeres szemműtét típus kiválasztása előtt.

Tévedhetek abban, hogy a gazdasági kényszer hathat az orvosok szakmai döntéseire.

Akár minden következtetésemben tévedhetek, a következtetéseket ne tessék tényként kezelni.

Azért írtam le ezt az amúgy nyilvánvaló igazságot, mert az egyik lézerklinika a közelmúltban úgy döntött bezáratja az oldalamat sőt akár engem is, a hallgattassék el a másik fél elv alapján.

Az ügyvédi levél, melyet kaptam HÚSZ millió forint érdeksérelmi díjat, ezt akár jelentősen meghaladó kártérítést, (40- 100 millió?) két évig terjedő börtönbüntetést helyez kilátásba, hogy csak a fontosabbakat említsem. Persze ha törlöm a weboldalamról az érintett klinikára vonatkozó részeket, akkor mindettől eltekintenek.

Próbálok igazságos lenni. Amennyiben kiderül, hogy téves következtetéseket vontam le, itt ezen a helyen fogom elismerni. Az illető klinika minden bizonnyal pert fog indítani ellenem és leírja majd valójában milyen lézere van, mire alkalmas ez a lézer, valóban a legkorszerűbb technológia-e? Természetesen készséggel megosztom majd a blog olvasóival a klinika érveit és ha lesz olyan szakértő, aki velem ért egyet, akkor azokat az érveket is. A bíróság majd hoz egy döntést, /talán börtönbe azért nem kerülök J/, de ami fontosabb, mindenkinek lehetősége lesz nem csak az én véleményemet, hanem a szakértők véleményét is megismerni.