Lézeres szemműtét, most vagy soha!

Abban az áldott helyzetben vagyunk, hogy a lézeres szemműtét végzésére szakosodott klinikák még mindig nem emelték meg érdemben az áraikat.

Nem így vannak ezzel a kontaktlencse forgalmazók vagy a szemüvegkeret és szemüveglencse gyártók. A szemüveg, kontaktlencse, de még a napszemüvegek ára is jelentősen emelkedett az elmúlt hónapok során. Az a megtérülési időszak, amit a klinikák emlegetnek oldalaikon rövidül, a megtérülés egy divatos keret és egy kicsit bonyolultabb lencse esetén már hónapokban és nem években mérhető. Egyre inkább megtérülő beruházás a lézeres szemműtét.

Biztos, hogy drasztikusan árat fognak emelni a lézerklinikák?

Nem tehetnek mást. A lézeres szemműtét a bérköltségeken kívül teljes egészében Euro alapú beszerzéseken nyugszik, tekintettel arra, hogy kevés magyar cég gyárt bármit is, ami a lézerek, vizsgálóeszközök előállításához szükséges.

Csupán az Euro/Forint árfolyam változás kapcsán is minimum 20% veszteséget szenvednek a magánklinikák az elmúlt hónapok során, ehhez jön még a brutális bérköltség emelkedés. Azok, akik amerikai gyártmányú eszközöket használnak, azok még ennél is rosszabbul járnak, tekintettel a Dollár/Euro keresztre.

Nincs számukra más megoldás, mint a költségek továbbhárítása, mert ennyi nyereségtartalma semmilyen tevékenységnek nincs, vagy aminek van, az állami monopólium, mint pl. a szerencsejáték, vagy törvénybe ütköző, ezeket nem is sorolnám.

Tehát nem arra kell számítsunk, amit az elmúlt években tapasztaltunk, hogy a lézeres szemműtét az átlagfizetéshez képest egyre olcsóbbá válik, ahogy a klinikák versengenek egymással. Hanem pontosan ennek ellenkezőjére. Nagy lépésben, hirtelen, mert nincs más lehetősége a piaci szereplőknek.

Akinek módja van rá, most végeztesse el a műtétet, amíg nem emelkednek meg a lézeres szemműtét árak minimum 20-40%-kal.