Lézeres szemműtétet vegyenek, csak most, csak Önnek!

A két nagy budapesti klinika, a Focus Medical és a Sasszemklinika nem követte a Budai Szemészet rossz példáját és nem úgy árulta a szemműtétet mint az akciós mosóport. Legalábbis eddig. Szégyenszemre ők is beadták a derekukat. Átvették a Budai Szemészet módszerét, és a régi mosópor árus trükköt alkalmazzák ők is: Emeld fel a termék árat sok ezer forinttal, adj belőle pont ugyanennyi kedvezményt, és mindenki rohan vásárolni, mert mi magyarok szeretünk jól járni. 

Annyira nem ügyesek, mint a Budai Szemészet, hiszen ott Diákkedvezmény, Napszemüveg kedvezmény, Házasulandó kedvezmény, Utazási kedvezmény is van. Bizonyára nem csupa szívjóságból. Minél többféle kedvezménnyel kell csalogatni a vevőt, annál inkább valószínű, hogy a termék gagyi. 
Miért gondolják, hogy ennyire ostobák a vevők? Hogy nem veszik észre, hogy a Budai Szemészet továbbra is az ipari műemlék lézerével csinálja a DiamondFEMTO kezelést, a lézerkezelés űrtechnológiája néven árulja?

Hogy a Focus Medical Visumax kezelése vagy a Sasszemklinika Femto Smart kezelésének nem az eredeti, hanem az akciós ára a reális ár, tejesen felesleges és méltatlan két ilyen klinikához lemásolni a Budai Szemészet marketing trükkjét. 

A klinikák és mindenki más nagyon ritka kivételtől eltekintve árengedményt nem azért ad, hogy a vevő jól járjon, hanem mert csak így tudja eladni a terméket. Ha ez a termék egy teljesen elavult lézeres szemműtét, mint a DiamondFEMTO, akkor ez valóban szükségszerű lehet, mert egyébként a kutya se venné meg talán. 

De miért kell a két vezető klinikának beállni ugyanebbe a sorba, akkor, amikor a Sasszemklinika 100.000 kezelésen van túl és nyilván nem szorulna rá ilyen tisztességtelen eszközökre, pláne a Peramis vizsgáló módszer egyedüli tulajdonosaként? Vagy a Focus Medical, akinek hazánkban egyedül van Visumax lézere? Az nem mentség, hogy a Budai Szemészet kezdte. 

Pedig semmi értelme az egésznek, a vevők nem buták. Mindenki látja, hogy a PRK kezelések 140.000 Ft körül, a FEMTO kezelések ennek a duplájáért kaphatók meg, tekintettel arra, hogy két lézer kell hozzájuk és kb. 2x jobbak is. Minek akkor az arab szőnyegárus színvonalra lemenni? Esterházy Péter mondta: „Bizonyos szint felett nem süllyedünk bizonyos szint alá.” Legalább a Sasszemklinikának és a Focus Medicalnak ezt tudnia kellene. 

Tudtommal az orvosoknak külön etikai szövetségük van, aminek pont az lenne a dolga, hogy az orvosokat és a klinikákat etikus viselkedésre szorítsa. Vajon miért nem teszi?