Sose tudod meg, hogy dönthettél volna sokkal jobban is a lézeres szemműtét kiválasztásakor

Sose tudod meg, hogy dönthettél volna sokkal jobban is a lézeres szemműtét kiválasztásakorA lézeres szemműtét tipikusan egyszeri vásárlás. Az ember kiválaszt egy klinikát, odamegy, elvégezeti a műtétet és a műtét után szembesül az eredménnyel. Nincs arra lehetőség, hogy kipróbáljuk a különböző klinikák által ajánlott különböző módszereket, mint vásárlás előtt az autót a próbaúton. Pedig nagyon nem mindegy, mit választunk. Ráadásul sose tudjuk meg, hogy ha a másik lézeres szemműét mellett döntünk, mennyivel jobban jártunk volna.

A régi módszerek, eljárások is elfogadható eredményt adnak, viszonylag több kellemetlenséggel kapcsolódva. Ha ezek közül választunk, azt hisszük ez az elérhető maximum, pedig valószínűleg egy jobban elvégzett, újabb eljárás lényegesen jobb látásélményhez juttatott volna. Gondoljunk csak arra, hogy aki még életében nem látott érintőképernyős telefont, meg lehet győződve, hogy a nyomógombos kis Nokia a csúcs. Márpedig a magyar lézeres szemműtét piacon mind a kis Nokia, mind a legújabb iPhone jelen van teljesen elavult és a legkorszerűbb lézerek formájában.

A probléma tipikus, minden egyszeri vásárlást érint. Honnan lehet mégis megtudni, melyik a jó választás? A telefon esetében könnyű: A kis Nokia láthatóan kevesebbet nyújt, mint az új iPhone, de a lézeres szemműtét magyar piacán mindenki azt állítja, hogy a legkorszerűbb eljárást alkalmazza. Hogy deríthetjük ki, valójában melyik módszer, melyik lézeres szemműtét végzésére szakosodott intézmény a legjobb?

Általában igaz, hogy ami drágább, az jobb is, egyébként hosszútávon nem lehetne drágán eladni. Ezt a szabályt senki sem tudja áthágni. 

Általában igaz, hogy ha valamit 500.000 Ft-ért kínálnak, de pont most, pont neked 100.000 Ft-tal olcsóbban adják, az sose ért 400.000-nél többet, csak felárazták és leakciózták. Igaz ez a lézeres szemműtét piacára is.

Nincsenek csodák, az akciók nem a fogyasztó érdekét szolgálják, a lézerklinikák azért adják a termékeiket olcsóbban, mert drágábban nem kel el. Azért nem kel el drágábban, mer sose ért többet, mint az akciós ára.

A mai Facebookos, Instás világban nagyon könnyű információt szerezni, mit tapasztalak a többiek. De vigyázzunk, ők is csak egyszeri vásárlók, egy lézeres szemműtét fajtát ismernek, kérdezzünk rá a részletekre, ha pontosan akarunk tájékozódni.

A mai Facebookos Instás világban a hozzászólások /nem a like-ok/ száma alapján jól kimérhető, melyik lézerklinika mekkora forgalommal bír.

Itt igaz, hogy ami nagyobb, az valószínűleg jobb is, mert a nagy forgalmú klinikáknak van pénzük beruházni új lézerbe, új műszerbe, drága orvosba.

Jól gondoljuk meg, ne sajnáljuk az időt az információ gyűjtésre. Megéri. A legkorszerűbb lézeres szemműtét ma már olyan kompromisszum mentes látásélményt kínál, amely messze meghaladja a régi módszerekkel elérhető eredményt. Teszi ezt lényegesen kevesebb kockázattal, sokkal nagyobb biztonságot nyújtva. Ami nem csoda, hiszen azok az iparágak, amelyek jelentős pénzt mozgatnak meg, nagyon gyors tempóban fejlődnek.

Informálódjunk!