Új versenyző a lézeres szemműét piacon: New Eye lézerklinika, Sopron

Ismét bővült a lézeres szemműtét piac és ez jó nekünk. Sopron, Győr és Mosonmagyaróvár eddig is híres volt arról, hogy rengeteg osztrák látogatja fogászati kezelés céljából. És jól is teszik, hiszen rendkívül magas műszaki színvonalat, orvosi tudást kapnak az osztrák és a nyugat-európai ár töredékéért.

Most az egyik nagy és sikeres fogászati klinika úgy döntött, a lézeres szemműtét piacon is szerencsét próbál. Nyilván elsősorban a saját osztrák fogászati vevőkörét célozza meg az ajánlatával, hiszen azoknak pozitív tapasztalata már van, és ismert az elérhetőségük is. Ennek megfelelően nagyon okosan a szürkehályog műtéteket is a palettájára vette, hiszen a fogászati pacientúra korátlaga megkívánja az idősebbekre jellemző szemészeti betegségek kezelését is.

Nyilván nem is véletlen, hogy a honlap jobb felső sarkában található zászló egy a magyarnál is részletesebb német nyelvű oldalra visz. A zászló azonban nem német, ahogy az lenni szokott, hanem osztrák, sőt angol oldal nincs is, nyilvánvaló, kiket céloz meg a klinika elsősorban.

Ha ár-érték arányban vizsgáljuk az általuk kínált szolgáltatásokat a magyar piac árainál kissé magasabb számokat találunk, de vélhetőleg a klinika nem is magyarokat célozza meg első, de még másodsorban sem. A szolgáltatások minősége nyilván ugyanolyan, mint amelyek sikeressé tették a fogászati klinikát, erre biztos nem lesz panasz. A használt lézerek nagyon korszerűek, Visumax és így SMILE lézeres szemműtét ugyan még nincs, de talán ha beindul a vállalkozás, akkor az is lesz, ha lesz rá igény.

Az orvosi tapasztalat nyilván még szerény, a budapesti nagy klinikák több mint két évtized alatt gyűjtött tapasztalati előnye nagyon sokáig behozhatatlan lesz még. De ez nem kell, hogy zavarja az osztrák közönséget, hiszen számukra a legfontosabb, az ár-érték arány így is kiváló.

A budapesti nagy klinikák elkövették azt a hibát, hogy nem nyitottak Sopronban /Győrben, Mosonmagyaróváron, Pécsett, Szombathelyen/ felvevő vizsgálókat, nota bene még Bécsben is nyithattak volna. Így a kis soproni klinika fogja az osztrák egészségturizmus lézeres szemműtét iránt érdeklődő részét learatni. Jól teszik!

Ha később esetleg a magyar piacra ajánlanak egy kedvezményes árat, még a hazai vevők egy része is fordulhat hozzájuk, Sopronból Budapest mégiscsak messze van. Elsősorban a győri lézerközpontot zavarhatja a soproni nyitás, az ő gépeik már jóval régebbi műszaki színvonalat képviselnek, mint a soproni lézerek. Nekünk fogyasztóknak ez egyértelműen előnyös, hiszen így Győr vagy fejlesztésre, vagy árengedmény adására kényszerül majd, ahogy az a budapesti piacon is történt.